توصيههاي امنيتي براي استفاده کودکان از تلفن همراه

مرکز مديريت امداد و هماهنگي عمليات رخدادهاي رايانه اي، نسبت به تهديدات امنيتي در استفاده کودکان از تلفن هاي همراه هشدار داد و نکاتي را براي مقابله والدين با اين تهديدات اعلام کرد .
امروزه استفاده از تلفن همراه در بين کودکان در حال افزايش است؛ به همين دليل آموزش مناسب والدين به فرزندان خود در خصوص استفاده ايمن از تلفن همراه و کنترل کردن فعاليت هاي کودکان مي تواند تا حدي با تهديدات امنيتي مقابله کند .
ماهر از والدين خواست تا هر زمان که فرزندانشان براي استفاده از تلفن هوشمند آماده بودند، به آنها در خصوص ايمني و مسئوليت پذيري آموزشهاي لازم را ارائه دهند .
دسترسي کودکان را محدود کنيد
تلفن همراه و شرکتهاي تلفن سيار (wireless company) معمولا امکاناتي را در خصوص تنظيمات حريم خصوصي و کنترلهاي ايمني کودک ارائه ميدهند. اکثر شرکتها به والدين امکان خاموش کردن قابليتهايي مانند دسترسي وب، ارسال پيام کوتاه يا دانلود کردن را ميدهند .
برخي تلفنهاي همراه سلولي، خاص کودکان ساخته شدهاند. اين تلفنها براي استفاده ساده طراحي شده و داراي قابليتهايي مانند دسترسي محدود به اينترنت، مديريت دقيقه (minute management) ، حفظ حريم خصوصي شمارهها، و دکمههاي تماس اضطراري هستند .
الزام استفاده از تلفنهاي محافظت شده با کلمه عبور
کلمه عبور، کد عددي يا اثر انگشت ميتواند منجر به عدم دسترسي مزاحمان به تلفن شود. اين کار نه تنها ميتواند از «تماس تصادفي (pocket dialing)» جلوگيري کند بلکه ميتواند به حفظ اطلاعات و عکسها در برابر دسترسي افراد غيرمجاز کمک کند .
هنگام به اشتراک گذاري تصاوير و ويدئوها مراقب باشيد
به اشتراک گذاري و اجتماعي بودن ميتواند فرصتها و چالش هايي را ايجاد کند. اين ابزارها ميتواند باعث ايجاد خلاقيت و سرگرمي کودک شود اما از طرفي ديگر ميتواند منجر به بروز مشکلاتي در خصوص اعتبار و ايمني اشخاص شود .
بيشتر تلفنهاي همراه قابليت عکس گرفتن و تصويربرداري را دارند و به اشتراک گذاري و گرفتن تصاوير را در هر لحظه آسان ميکنند .
فرزندانتان را تشويق کنيد که در خصوص حفظ حريم خصوصي خود و ديگران قبل از به اشتراک گذاري تصاوير و فيلمها از طريق تلفن همراه فکر کنند .
قبل از ارسال تصاوير يا فيلمها، از کسي که در تصوير يا فيلم است اجازه بگيرند. اينکه از ابتدا به اندازه کافي هوشمند باشيم که چه تصوير يا فيلمي به اشتراک گذاشته شود نسبت به اينکه بعدا بخواهيم خسارت را کنترل کنيم سادهتر است .
استفاده از اپليکيشن ها را محدود کنيد
اپليکيشن ها و برنامه هاي کاربردي ممکن است اطلاعات شخصي را جمع آوري و به اشتراک بگذارند، ممکن است رايگان باشند اما فرزندان شما را ترغيب به پرداخت پول کنند و يا شامل تبليغات باشند و به رسانههاي اجتماعي (social medida) متصل باشند، اما اين برنامهها ممکن است به شما درباره کارهايي که انجام مي دهند چيزي نگويند؛ براين اساس کارهايي وجود دارند که شما و فرزندتان مي توانيد قبل از دانلود برنامه براي يادگيري درباره برنامه هاي کاربردي انجام دهيد .
تصاوير انتشاريافته از اين برنامه را بررسي کنيد، توضيحات مربوطه، رده بندي محتوايي، و نظرات کاربران را بخوانيد، درباره توسعه دهنده برنامه تحقيق کنيد و بررسي کنيد که برنامه کاربردي چه اطلاعاتي را جمع آوري مي کند .
شما مي توانيد چگونگي استفاده از اپليکيشن ها توسط کودکان را محدود کنند؛ به نحوي که قبل از اينکه تلفن يا تبلت خود را به فرزندتان بدهيد، به تنظيمات آن نگاه کنيد .
محتوا را به آنچه که مناسب سن کودک شما است محدود کنيد، کلمه عبوري را تنظيم کنيد که برنامه هاي کاربردي بدون آن نتواند دانلود شوند و کودکان نتوانند بدون آن چيزي بخرند، همچنين خدمات داده و واي فاي را خاموش کنيد تا به اينترنت متصل نشويد. همچنين مي توانيد تلفن را در حالت پرواز قرار دهيد .
درهمين حال بهترين راه براي مراقبت در قبال برنامههاي کاربردي کودکان تست و بررسي توسط والدين است. با فرزندان خود درباره قوانين خريد و استفاده از اين برنامه هاي کاربردي صحبت کنيد .
از حريم خصوصي کودکان خود محافظت کنيد
به کودکان خود يادآوري کنيد که متنهايي که از افراد ناشناس دريافت مي کنيد ناديده بگيرند؛ ياد بگيرند که چگونه شماره هايي را در تلفن همراه خود مسدود کنند، از ارسال شماره تلفن خود به صورت آنلاين اجتناب کنند، هرگز اطلاعات شخصي يا مالي خود را در پاسخ به پيامکي ارائه ندهند .
کودکان بايد پيامک هرزنامه اي را تشخيص دهند؛ به فرزندان خود در تشخيص پيامک هرزنامه اي کمک کنيد و نتايج اين نوع پيامک ها را توضيح دهيد. اين پيامک ها اغلب وعده هداياي رايگان را مي دهند يا از شما خواسته مي شود که اطلاعات کاربري خود را تاييد کنيد تا از اين طريق شما اطلاعات شخصي تان را آشکار کنيد؛ اين پيامکها همچنين مي توانند منجر به شارژ هزينه هاي ناخواسته در صورتحساب تلفن همراه شما شوند و مي توانند کارايي تلفن همراه شما را پايين بياورند .
مقابله با تهديدات امنيتي موبايل
مرکز ماهر از خانواده ها خواست صورتحساب تلفن همراه خود را بررسي کرده و ببينند آيا هزينه هاي غيرمجازي در صورتحساب خود مشاهده مي کنند و يا خير . همچنين به فرزندان خود بگويند پيام هايي را که اطلاعات شخصي را درخواست مي کند حذف کنند، حتي اگر وعده هديه رايگان را مي دهد .
بايد توجه داشت که شرکت هاي قانوني اطلاعاتي مانند شماره حساب ها يا کلمات عبور را از طريق ايميل يا متن درخواست نمي کنند؛ براين اساس به لينک هايي که در پيامک مي آيد پاسخ ندهيد و روي آنها نيز کليک نکنيد؛ لينک ها مي توانند بدافزاري را نصب کنند و شما را به سمت سايت هاي کلاهبرداري ببرند که اطلاعات شما را به سرقت ببرند .
تهيه شده توسط :
گروه فاوا و معماري اطلاعات
اکبر آقايي سيده بهاره يعقوب زاده
|